Vezi unde și când a fost cel mai mare viscol de până acum. Circa 4000 de morți și 6000 de dispăruți în nămeți

În 1972 în Iran a avut loc cel mai mare și distrugător viscol din istorie. Pe 3 februarie al acelui an, a început să ningă și să viscolească fără a se opri nici măcar câteva minute, timp de 6 zile la rând.

Nămeții au ajuns la o înălțime de până la 8 metri, iar sute de sate au rămas acoperite de zăpadă.  Drumurile au fost acoperite și de neparcurs, iar oamenii au rămas fără apă, mâncare, căldură, medicamente și fără alte necesități care le-ar fi putut salva viața în acele zile cumplite. În acea perioadă de doar 6 zile au murit 4 000 de oameni, iar vitele și alte animale au înghețat imediat.

La începutul urgiei, pe 3 februarie, la primele semne de ninsoare, iranienii s-au bucurat, zăpada căzând aproape peste toată țara. Apoi când temperaturile au ajuns la sub 20 de grade (temperatură neobișnuită pentru locuitori) iranienii au început să privească sceptic timpul de afară.

Neîntrerupt a nins 6 zile. Iranul a fost paralizat din toate punctele de vedere. Căile de comunicație de orice tip eru imposibile în primele zile. Primele semnale de alarmă au fost date abia pe 5 februarie.

Cu toate că semnalele de alarmă au fost trase, era extrem de greu pentru elicoptere să aterizeze pentru a ajuta cetățenii, rămași fără mâncare, apă, căldură și ajutorul medical potrivit.

Orașele Kakkan și Kumar au fost primele așezări în care în scurt timp nu a mai rămas nici un locuitor. Iar în una din zilele de coșmar, numarul celor dispăruți se ridicase la 6000 de persoane.

Distribuie si prietenilor

Multumim!

Sursa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box