Scrisoarea unei bătrâne: „Nu veniți la mine când voi muri…”

“Nu veniți la mine când voi muri… pentru a sta lângă o piatră rece.

…Nu îmi aduceți trandafiri la mormânt pentru că știți că îi iubesc… eu nu voi fi acolo.

…Nu, nu mă veți găsi acolo… pentru că eu sunt aici.

…Mă voi uita la voi prin ochii copiilor.

…Vă voi mângâia fața cu adierea vântului de primăvară și vă voi spăla lacrimile de pe față cu picăturile de ploaie din furtună…

…Eu vă voi da putere și vă voi încălzi sufletul prin strălucirea focului de iarnă. Vă voi liniști prin picăturile de ploaie.

…Voi vorbi cu voi prin sunetul vioarelor și vă voi inunda sufletul cu strălucirea soarelui la răsărit.

…Toate aceste lucruri mici, pe mine m-au făcut fericită… iar acum am devenit o parte din ele.”

Poate că acum am înțeles mai bine ca niciodată moartea…

Mai putem spune ceva? 

 

Scrisoare către fiul meu – Nu te lăsa schimbat de trădările în dragoste!

A sosit şi momentul primei întâlniri. Ştiu că eşti teribil de emoţionat. Te plimbi prin camera ta ca un leu în cuşcă, neştiind ce ţinută să îmbraci, ce parfum să alegi şi ce să le spui fetei şi părinţilor ei ca să faci cea mai bună impresie. Speri ca această întâlnire să o transforme pe fata pe care o îndrăgeşti în iubita ta.

Tragi aer în piept, mai arunci o ultimă privire în oglindă, îi ceri tatălui bani de buzunar şi mergi să iei fata de acasă. Inima îţi bate cu putere de emoţie, dar şi de bucuria că fata te-a acceptat să-i fii partener în această seară.

Ajuns la ea acasă, baţi la uşă ca un adevărat gentleman, şi te prezinţi părinţilor ei. Să asculţi cu atenţie şi să respecţi indicaţiile lor despre ora la care trebuie să o conduci pe fată înapoi acasă! De acum, fiica lor este sub protecţia ta.

Probabil că veţi începe întâlnirea cu glume şi conversaţii despre şcoală, colegi, profesori şi alte lucruri pe care le aveţi în comun. Indiferent ce alegeţi să faceţi, încercaţi să vă bucuraţi cât mai mult de acest timp inocent petrecut împreună.

Nu există motive de grabă în acest punct, deşi sunt sigură că ai planuri mari şi te gândeşti deja că ai vrea s-o iei de soţie pe fata pe lângă care treceai nepăsător pe culoarele şcolii în urmă cu puţină vreme.

Iubirea fragedă este cea mai frumoasă trăire a adolescenţei! Nu vreau să te descurajez, dar prietenia voastră se va destrăma repede dacă nu faceţi amândoi eforturi. Dragostea puerilă este etapa în care ajungeţi să vă cunoaşteţi, dar mai departe trebuie să fiţi pe aceeaşi lungime de undă ca să rămâneţi împreună.

Uneori se mai întâmpla şi ca iubirea să se transforme în ură cât ai bate din palme. Poate că ea se va îndrăgosti de un alt băiat, sau poate tu de o altă fată. Trebuie să înţelegi de pe acum că aceste lucruri fac parte din viaţă, şi că toţii oamenii suferă din iubire.

Dacă o pierzi, ţine fruntea sus şi mergi înainte! Ştiu că vei suferi, dar îţi promit că inima ţi se va vindeca în timp, dragule. Suferinţa se va stinge pe măsură ce amintirea clipelor frumoase petrecute împreună se va estompa.

În cele din urmă te vei maturiza, vei merge la liceu şi vei trece peste despărţire. Vei cunoaşte şi alte fete şi sunt sigură că te vei îndrăgosti din nou. Vei deveni tot mai independent şi mai rebel, dar te rog să-mi respecţi dorinţa de a nu te atinge de alcool mai devreme de 18 ani.

Pe lângă toate emoţiile şi sentimentele pe care le guşti odată cu prima dragoste, vreau să înţelegi un lucru: nu vreau să îţi pierzi vreodată încrederea şi entuziasmul pe care le-ai avut la prima întâlnire.

Îţi mai aminteşti fiorii primului sărut? Sau cum ai uitat de somn ca să stai de vorbă cu ea totată noaptea la telefon? Mi-ar plăcea să retrăieşti aceste lucruri la fiecare altă întâlnire, sau măcar la acea întâlnire cu fata potrivită ţie, aleasa ta. Îţi promit că de data aceasta sentimentele nu vor dispărea la fel de uşor pe cât s-a întâmplat cu fata care ţi-a frânt cândva inima.

Nu lăsa ca o trădare în dragoste să îţi schimbe părerea faţă de toate celelalte femei. Să nu te raportezi niciodată la o relaţie nouă prin prisma unei relaţii trecute, pentru că nu e corect. Să nu te aud niciodată spunând că toate fetele sunt la fel, pentru că nu-i adevărat!

Fiecare om are un suflet pereche, iar dacă tu nu l-ai găsit încă, te rog să nu te schimbi în rău doar pentru că o fată te-a rănit. Te rog să nu consideri refuzurile o insultă, şi te mai rog să nu te grăbeşti, pentru că eşti încă foarte tânăr. Ai tot timpul să găseşti fata potrivită pentru tine!

Ori de câte ori te vei simţi rănit în dragoste, îţi promit că vei avea puterea să te ridici! Ca şi în alte aspecte ale vieţii, încercările pe plan sentimental te vor întări şi te vor ajuta să te cunoşti mai bine. Fiecare deziluzie este o cale spre regăsire.

Vei înţelege mai bine ceea ce-ţi spun acum atunci când îţi vei găsi adevărata dragoste, te vei căsători şi vei avea propria-ţi familie. Am încredere că mai târziu îi vei da şi tu aceste sfaturi fiului tău sau îţi vei dori un astfel de bărbat pentru fiica ta. Sunt sigură că, mai devreme sau mai târziu, vei înţelege bine diferenţa dintre a fi un băiat şi a fi un bărbat.

Te voi iubi mereu!

Femeia numarul unu din viaţa ta (adica mama ta)

P.S. Nu uita că mâine eşti bonă! Eu şi tatăl tău mergem în oraş.

Cu toată iubirea,

Maria.

Distribuie si prietenilor.

Multumesc!

Sursa: secretele.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box