O nouă criză medicală în România: O epidemie extrem de periculoasă pe cale să izbucnească

Alertă la Institutul de Boli Infecţioase Matei Balş, din Capitală. Vaccinul pentru varicelă lipseşte cu desăvârşire din farmacii. Peste 100 de cazuri de varicelă au fost confirmate de medicii de la Institutul Matei Balş doar în ultima săptămână. Considerată una dintre cele mai contagioase boli ale copilăriei, varicela poate duce la complicaţii severe şi chiar la mortea pacienţilor dacă este scăpată de sub control. Vaccinul e singura metodă de protecţie, spun medicii.

Noi cazuri de boală sunt descoperite în fiecare zi, iar vaccinurile care trebuie să ne protejeze, nu se găsesc în schema naţională şi sunt absente din farmacii. Numai în ultimele zile 67 de persoane au venit la Institutul Matei Balş cu astfel de probleme.

“În momentul de faţa de la începutul anului până ieri (nr. marţi) se prezentaseră la noi la spital 165 de pacienţi care avea varicelă. 16 persoane au rămas internate în spital şi se află sub supravegherea medicilor.

Este într-adevăr o creştere a numărului de cazuri de varicelă compartiv cu anii trecuţi, dar încă nu se poate vorbi de o epidemie de varicelă.

Asta nu înseamnă că lucrurile pot rămâne aşa, nu ştim ce ne rezerva viitorul pot într-adevăr să crească şi în două trei săptămâni să ne trezim într-adevăar cu o epidemie de varicelă“, a afirmat purtătorul de cuvânt al Institutului Matei Balş, Cătălin Apostolescu, pentru Ştirile B1TV.

Chiar dacă de cele mai multe ori boala trece în aproximativ o săptămână, în anumite cazuri pacienţii pot face complicaţii, tocmai de aceea părinţii trebuie să ştie cum să-şi protejeze copilul.

“Opinia noastră a specialiştilor a fost întotdeauna fermă pro-vaccinare, mijloc mai bun de prevenţie a unei boli decât vaccinarea încă nu s-a inventat”, a afirmat Apostolescu.

Medicii recomandă consultul la medicul de familie, iar dacă simptomele sunt grave, pacienţii pot apela la Urgenţe.

O nouă criză medicală în România: O epidemie extrem de periculoasă pe cale să izbucnească

Distribuie si prietenilor

Multumim!

Sursa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box