Nea Theodor e pensionar și are 83 de ani. Ieri, bătrânul a mers la spitalul „Sfântul Ioan cel Nou” și a întrebat de preoteasa Maria Gavril, a cărei familie a murit într-un cumplit accident rutier! Ce a urmat ,a lăsat fără cuvinte cadrele medicale!

Internată la Spitalul de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, Maria Gavril a avut parte de o surpriză cum rar îți e dat să vezi.

Un bătrân, în vârstă de 83 de ani, a vizitat-o pe preoteasă în salonul în care se recuperează după teribilul accident în care a fost implicată.

”Mata eşti preoteasa?”, a întrebat bătrânul.

Femeia a înclinat uşor din cap şi l-a privit uimită pe bătrânul care s-a aşezat anevoie pe scaunul de lângă pat, a scos un teanc de bani din geantă şi a început să-i numere, aşezându-i cu grijă pe pătura gri de spital.

Martoră la întâmplare a fost o jurnalistă de la Monitorul de Suceava.

”Îl cunoaşteţi?”, a întrebat-o Maria Gavril pe ziaristă. ”Este unul dintre cititorii noştri. A venit la redacţie şi ne-a rugat să-l ajutăm să ia legătura cu dumneavostră”, a fost răspunsul jurnalistei.

”Pentru mata şi pentru copii, doamnă, că mare încercare ai de trecut. Am fost foarte, foarte impresionat de tragedia asta, o aşa suferinţă, că nu se poate spune în cuvinte. Ai 40 de milioane (n.r. – lei vechi) aici”, i-a spus bătrânul.

A terminat de numărat banii şi a spus: ”De-acum gata, hai să mergem. Să ai grijă, doamnă, să te faci sănătoasă, ca să poţi să te duci la copii.

Grele zile te-aşteaptă, dar cu ajutorul lui Dumnezeu o să treci peste toate”.

Nu este prima dată când Theodor Gafița face un astfel de gest. De-a lungul timpului, el s-a implicat în mai multe campanii de acest fel.

Bătrânul s-a ridicat și a ieșit din salon, lăsând-o pe Maria Gavril pur și simplu fără grai. Cu lacrimi pe obraz, a apucat să-i spună doar „bogdaproste” necunoscutului şi să-l întrebe cum îl cheamă, să-l pomenească în rugăciunile ei. ”Familia Gafiţa” a răspuns înainte de a închide cu grijă uşa după el.

Theodor Gafiţa este un pensionar din Dolhasca, în vârstă de 83 de ani.

Distribuie si prietenilor

Multumim!

Sursa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box