Inventator român medaliat cu aur la Geneva, pentru o invenție ce ar putea revoluționa lumea auto. Distribuim toate nulitatile si UITAM sa FELICITAM adevaratele valori!

Inginerul român Corneliu Birtok Băneasă a primit medalia de aur şi un premiu special din partea unei asociaţii profesionale de ştiinţă şi tehnologie din Hong Kong (Science & Techology Parks Corporation) pentru o invenţie pe care a prezentat-o la Salonul internaţional de invenţii de la Geneva (13-17 aprile).  Inventatorul din Deva a propus la ediţia din acest an a Salonului un dispozitiv care se numeşte ‘deflector termic’ şi care se foloseşte la echiparea autovehiculelor pe timp de vară cu scopul de a reduce pierderile de putere ale motorului din cauza temperaturilor ridicate de afară.

”Juriul a apreciat faptul că prin aplicarea invenţiei se reduc consumul de carburant şi noxele poluante, faptul că este o invenţie brevetată şi, nu în ultimul rând, că este parte a unui studiu de doctorat’, a declarat luni, pentru AGERPRES, Corneliu Birtok Băneasă.  El a explicat că deflectorul termic permite reducerea temperaturii aerului pe galeria de admisie la motor, fapt care duce la optimizarea funcţionării acestuia în zilele de caniculă. În acest fel se obţine o reducere a consumului de carburant cu 7%, dar şi o scădere a noxelor ce sunt eliminate în atmosferă.

Dincolo de premiile pe care le-a obţinut, inventatorul Corneliu Birtok Băneasă a remarcat faptul că echipa României este bine primită la toate saloanele de inventică din lume. În opinia sa, ar fi util ca inventatorii care câştigă diverse premii să fie sprijiniţi ulterior de către autorităţi pentru a-şi pune ideile în practică.  ‘Inventivitatea românească îşi spune cuvântul peste tot în lume, nu numai la Geneva. Ar fi foarte bine ca aceste invenţii să fie puse în practică în România, nu în alte ţări, pentru că ar fi păcat să aducem din exterior anumite produse care se pot realiza la noi, pe baza invenţiilor româneşti. Cred că ar fi bine pentru economia noastră ca aceste invenţii, inovaţii, să devină produse autohtone’, a apreciat inventatorul din Deva.

De altfel, acesta şi-a propus să sprijine, pe viitor, tinerii cu aptitudini tehnice şi idei în prezentarea unor inovaţii şi invenţii la diverse saloane de profil, cu scopul ca aceştia să-şi poată pune în practică spiritul creativ.

România a fost reprezentată la Salonul internaţional de invenţii de la Geneva de 30 de inventatori, selecţia acestora fiind efectuată de către Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică şi Inovare.

Distribuie si prietenilor

Multumim!

Sursă: Agerpres

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box