Gata, E OFICIAL! Decizia DEPUTATILOR din Romania cu privire la circulaţia fără rovinietă. Toti soferii TREBUIE SA CITEASCA ASTA:

Marţi, deputaţii ar putea aproba un proiect de act normativ potrivit căruia, în cazul celor care circulă cu mașinile fără a avea rovinietă valabilă, fapta se va prescrie în patru luni de la săvârșire.

Este vorba despre Proiectul de lege pentru modificarea și completarea art. 9 din Ordonanța Guvernului nr. 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare și a tarifului de trecere pe rețeaua de drumuri naționale din România.

Actul normativ a trecut de senatori în 2016, astfel că, pentru a se aplica, mai are nevoie doar de votul favorabil al deputaților.

Amenzile pentru circularea cu o mașină în lipsa rovinietei valabile se vor prescrie în patru luni de la săvârșirea faptelor, se arată în propunerea legislativă. Practic, termenul va fi mai mic decât cel valabil în prezent, care este de șase luni.

„Aplicarea sancțiunii amenzii contravenționale se prescrie în termen de 4 luni de la data săvârșirii faptei”, prevede proiectul, potrivit avocatnet.ro.

Precizăm că este vorba de data încheierii procesului-verbal de contravenție. Cu alte cuvinte, dacă procesul-verbal nu va fi încheiat în maximum patru luni de la data la care șoferul a fost surprins conducând o mașină fără rovinietă, amenda nu va mai putea fi aplicată.

În mod obișnuit, conform legislației în vigoare, prescrierea faptei intervine în șase luni de la săvârșirea acesteia.

Referitor la proiectul de lege aflat la deputați, în forma adoptată de senatori scria că procesul-verbal va fi însoțit și de dovezi. Totuși, deputații au ales să elimine această prevedere.

Rovinieta are o valabilitate de una, șapte, 30, 90 de zile sau 12 luni, în funcție de durata de utilizare a rețelei de drumuri naționale.

Distribuie si prietenilor

Multumim!

sursa: observator.tv

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box