Fostul consilier financiar al lui Nicolae Ceaușescu face dezvăluiri incendiare: „Președintele țării nu avea salariul cel mai mare din România!” Vezi cine era marele campion al câștigurilor în comunism!

Petre Gigea este fostul consilier financiar al lui Nicolae Ceaușescu, iar în prezent acesta este scriitor, care se bucură de o audiență română mare. Înainte de anul 1989, Petre era un cunoscut om diplomat și un economist de excepție.

Acesta a fost primar al municipiului Craiova, care este reședința județului Dolj. Deasemenea, Petre Gigea a ocupat și funcția de vice-președinte al Consiliului Popular din Dolj, consilier financiar al șefului de stat, ministru de finanțe, Guvernator la FMI și Banca Mondială din partea României, ambasador la UNESCO și Paris.

Trecutul său celebru și semnificativ pentru țara noastră îl știe fiecare cetățean al țării, iar funcțiile pe care le-a ocupat de-a rândul anilot i-au adus o celebritate în lumea economiei la un nivel foarte înalt.

Acum, la vârsta de 87 de ani, Petre Gigea a mărturisit, într-un interviu, că șeful statului, Ceaușescu, pe timpul conducerii sale nu avea un salariu mare, chiar deloc.

Președintele României avea un salariu, pe timpul conducerii sale de 15 mii de lei. Primul-ministru al țării avea o remunerare pentru muncă aproximativ cu o mie de lei mai mică decât cea a șefului de stat.

Persoana care ocupa postul de viceprim-ministru era remunerat cu 2 mii de lei mai puțin decât președintele României, iar miniștrii primeau aproximativ 9000 de lei la care se adunau și îndemnizațiile pe care le primeau aceștia pentru funcții de conducere.

Un dolar american, pe atunci, valora în jur de 30 de lei românești, ceea ce înseamnă că șeful statului avea un salariu de circa 500 de dolari, ceea ce era o sumă nu foarte mare.

Distribuie si prietenilor

Multumim!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box