Faceți cunoștință cu Alexandra DINU, tânăra cu cea mai mare notă la Admiterea la Medicină! Excepțional și paradoxal – ”Mi s-a făcut rău de la atâta fericire!”

Cu numele ei de actriță și corpul de fotomodel, Alexandra se deosebește printr-o modestie rară.

Tânăra fragilă și cu porniri fine a demonstrat că poți avea mâini de fier în mănuși de catifea și o minte brici într-un corp de sirenă. Este mai preocupată de ”Anatomia Corpului Uman” decât de teoria 90-60-90.

„Domnișoara Dinu” a reușit cu succes să realizeze visul din copilărie al fetițelor care răspundeau ”Doctoriță”la întrebarea profesoarei ”Ce ai vrea să fii când vei ajunge mare?”.

La admiterea la Universitatea de Medicină di București, Alexandra a intrat cu 59 de puncte din 60 posibile, fiind prima pe listă după olimpici.

Am povestit cu Alexandra la o cafea despre reușita ei remarcabilă la bacalaureat (9,81), exodul medicilor în străinătate, condițiile în spitalele românești, dar și amintirile tinerei din copilărie, unde ne-am convins de energia și încrederea pe acre o are în ea viitoarea doctoriță.

Alexandra a recunoscut că avea un mare interes pentru serialele Anatomia lui Grey și Doctor House. ”Dansam pe muzica Spice Girls și Britney Spears, aveam și un poster cu Spice Girls de care eram tare mândră, iar Backstreet Boys îmi plac chiar și acum, încă le ascult piesele.”

Întrebată de unde a luat interesul pentru medicină, Alexandra ne-a dezvăluit că îi plăcea mult chimia și biologia, iar rezultatele mulțumitoare la concursuri au determinat-o să continue în direcția aceasta.

”Când m-am văzut prima pe lista celor admiși m-am bucurat atât de mult și uimirea mi-a fost atât de mare încât mi s-a făcut rău.” Am înțeles apoi că aceasta a fost maniera organismului tinerei de a se descărca emoțional după toată perioada de studiu profund și pregătire responsabilă pentru intrarea la facultate.

Alexandra vine și cu un sfat pentru elevii care tind spre o reușită bună. Secretul – spune ea – este munca organizată, programul bine structurat și disciplina. Să nu te abați de orele de lucru, Iar atunci când simi că nu rutina devine apăsătoare, să iei o pauză de relaxare, ca apoi să revii cu aceeași determinare pentru succes.

Distribuie si prietenilor

Multumim!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box