Evitați cu orice preț aceste 5 ingrediente, și veți remarca o îmbunatățire a funcției cerebrale

In ziua de azi exista multe lucruri care te pot aduce in pragul nebuniei, dar unele dintre ele pot conduce la asta intr-un timp mult mai scurt. Aceste ingrediente care deregleaza functiile gastrointestinala, hepatica si neurologica reprezinta fructele „intelepciunii infinite” a omului si, de-a lungul timpului, ne-au afectat abilitatea de a gandi limpede.

Evitati cu orice pret aceste 5 ingrediente, si veti remarca o imbunatatire a functiei cerebrale:

Glutenul

Glutenul este o molecula proteica omniprezenta in grau, orz, secara, kamut si secara alba. Aceasta proteina vascoasa adera de peretii intestinali, provocand tulburari digestive si dereglari ale sistemului imunitar. Boala celiaca este cea mai raspandita afectiune asociata cu intoleranta la gluten. De asemenea, intoleranta la gluten este responsabila si pentru aparitia tulburarilor non-celiace (NCGS), care joaca un rol esential in instalarea de boli inflamatorii ale creierului si ale sistemului nervos.

Studiile in domeniu au trasat numeroase corelatii intre sensibilitatea la gluten si toate afectiunile de ordin neurologic, inclusiv cele la nivel cerebral, al maduvei osoase, si al nervilor periferici. S-a demonstrat ca glutenul este un factor catalizator direct responsabil pentru aparitia bolilor psihice, a deficitelor de cognitie, a dementei si, practic, a tututor bolilor neurologice cunoscute.

Indulcitorii artificiali

Fie ca este vorba de aspartam (sau AminoSweet), sucraloza (Splenda), sau zaharina (Equal, Sweet ‘N Low), indulcitorii artificiali, atat de populari pentru ca nu contin calorii, ne otravesc creierul de zeci de ani. Aspartamul este o combinatie de chimicale, mai exact acid aspartic (un aminoacid cu efecte excitatoare asupra celulelor cerebrale ,metanol si fenilalanina, care, odata sintetizate de organism, produc un compus chimic care duce la aparitia tumorilor cerebrale.
Consumul de aspartam provoaca diverse simptome precum atacuri de panica, impedimente de vorbire, depresie, si migrene. Alaturi de alti indulcitori artificiali, acesta este foarte raspandit in sucurile acidulate, iaurturi, guma de mestecat, sosurile pentru gatit, indulcitorii de masa, apa aromatizata, cereale si in produsele fara continut de zahar.

Monoglutamatul de sodiu (MGS)

MGS este o sare in forma concentrata folosita in industria alimentara pentru potentarea aromei alimentelor. Seduce simtul gustului dar, fiind o excitoxina, stimuleaza creierul sa produca in cantitati excesive hormonul bunei-dispozitii – dopamina.

Distribuie si prietenilor

Multumim!

Sursa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box