Descoperirea uluitoare facuta pe un santier din Hong Kong. Are 450 de kilograme. Descoperirea făcută a alertat autoritățile

Poliția din Hong Kong a dat, miercuri, publicității imaginile care înfățișează un dispozitiv pirotehnic nedetonat, care a fost găsit pe un șantier

Descoperirea făcută a alertat autoritățile, care au închis zona intens circulată, dar și străzile adiacente. Operațiunea s-a dovedit a fi una anevoioasă, întrucât dispozitivul cântărește peste 450 de kilograme, scrie CNN.

Descoperirea armamentului neexplodat a determinat poliția să închidă mai multe șosele și culoare din zonă în cartierul Wan Chai.

hong kong bomb
foto: CNN

Pirotehnistul Alick McWhinter a declarat că dispozivul descoperit este asemănător cu un altul găsit duminică. Acesta a precizat că lucrează intens, însă munca lor este îngreunată din cauza lucrărilor din zonă. Oficialii au anunțat că vor continua operațiunea pe timpul nopții.

Duminică a fost descoperită prima bombă, drept pentru care 1.500 de persoane au fost evacuate și mai multe drumuri au fost închise. Geniștii au reușit s-o dezamorseze cu succes următoarea zi.

Potrivit arhivelor militare americane, Corpul Air Force al SUA a început să bombardeze Hong Kong-ul când a fost sub ocupație japoneză în toamna anului 1942, lovind orașul de zeci de ori. Majoritatea acestor atacuri aeriene au fost efectuate de bombardierele B-24 și B-25, primul dintre acestea putând transporta până la 4 tone de bombe.

McWhirter a confirmat că bomba recent găsită are design american.

bomba
foto: CNN

Distribuie si prietenilor

Multumim!

Sursa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box