DECIZIE SOC a Comisiei Europene. Motoarele Diesel, INTERZISE. Vezi de cand va intra in VIGOARE legea care ii va AFECTA MILIOANE DE SOFERI…

Interzicerea automobilelor Diesel în oraşele europene ar putea afecta capacitatea producătorilor auto de a investi în vehicule cu emisii zero. Este avertismentul transmis de Comisia Europeană miniştrilor Transporturilor din blocul comunitar, potrivit agenţiei Reuters, citată de Agerpres. Patru oraşe din lume vor interzice maşinile cu motoare Diesel până în 2025.

Într-o scrisoare analizată de Reuters, Elzbieta Bienkowska, comisarul european pentru Piaţă internă, industrie, antreprenoriat şi IMM, afirmă că nu vor exista beneficii în cazul prăbuşirii pieţei automobilelor Diesel. Pe termen scurt, autorităţile ar trebui să se concentreze pe forţarea producătorilor auto să reducă emisiile periculoase de oxid de azot la limita acceptată de reglementările UE.

„Deşi sunt convinsă că ar trebui să ne îndreptăm rapid spre vehicule cu emisii zero în Europa, autorităţile şi industria auto nu pot fi interesate de un colaps rapid al pieţei europene a automobilelor Diesel, ca rezultat al interzicerii acestor vehicule pe plan local”, a explicat Bienkowska. “Doar ar priva industria de fondurile necesare pentru a investi în vehicule cu emisii zero”, a adăugat oficialul european.

Principalii producători auto din Germania au făcut investiţii semnificative în tehnologia Diesel. De la izbucnirea scandalului emisiilor de la Volkswagen, în 2015, temerile privind poluarea vehiculelor au dus la verificări amănunţite în industria auto, în special a nivelului de oxid de azot, care provoacă boli respiratorii şi afectează mediul.

Bienkowska le-a spus miniştrilor Transporturilor că este îngrijorată în legătură cu recentele încălcări ale reglementărilor privind emisiile de la Audi şi Porsche, descoperite de procurori şi nu de autorităţile germane. De asemenea, oficialul solicită ca toate maşinile cu emisii excesiv de ridicate de oxid de azot să fie scoase de pe drumurile europene, dar susţine că producătorii auto ar trebui să acţioneze în mod voluntar.

Munchen-ul, oraşul care găzduieşte cartierul general al producătorului auto BMW, analizează posibilitatea interzicerii circulaţiei anumitor automobile cu motoare Diesel.

„Oricât de mult aş dori să evit o astfel de interdicţie, cred că este puţin probabil să nu existe interdicţii în viitor”, a declarat luna trecută primarul Dieter Reiter. Întrebat despre cele mai recente date referitoare la emisiile de oxid de azot, Dieter Reiter a indicat că „rezultatele sunt şocante”.

Un purtător de cuvânt de la BMW a apreciat că încurajarea utilizării vehiculelor electrice este o modalitate mai bună pentru a îmbunătăţi calitatea aerului decât interzicerea automobilelor Diesel.

Sursa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box