Beneficiile si utilizarile incredibile ale apei oxigenate! Cel mai eficient dezinfectant natural!

Peroxidul de hidrogen, numit si apa oxigenata in popor este un agent antibacterian compus numai din apa si oxigen, considerat cel mai eficient dezinfectant natural din lume. Apa oxigenata poate distruge organismele producatoare si amenintatoare de boli, ba mai mult poate fi utilizata in casele noastre avand utilizari de nebanuit.

Te ajuta sa scoti petele

 

Te-ai distrat prea mult aseara si ai varsat un pic de vin rosu pe haine? Combina parti egale de apa oxigenata si detergent de vase si aplica solutia pe pata. Sterge cu un prosop uscat, apoi spala cu haina cu apa calda si lasa-l la uscat.

Urmele de la subrat pot fi scoase tot cu ajutorul acestei solutii miraculoase. Fa o solutie care sa contina o parte detergent de vase si doua parti de apa oxigenata si aplic-o pe zona afectata. Las-o sa asctioneze pentru o ora, apoi spala haina in apa rece.

Apa oxigenata este un bun inlabitor, asa ca te poate scapa de petele de sange. Aplica direct pe pata si lasa sa actioneze pentru 5 minute. Sterge cu o carpa uscata si clateste cu apa rece. Daca pata nu iese, poti repeta procesul de alte doua-trei ori. Tine, insa, cont ca daca hainele sunt colorate, apa oxigenata va lasa pete albe, pentru ca actioneaza asemenea clorului.

Sursa de intinerire

Folositi aproximativ 2 litri peroxid de hidrogen (3%) la o cada de apa calda. Lasati apa sa se impregneze in corp cel putin o ora-doua, adaugand din nou apa fierbinte cand este necesar, pentru a mentine o temperatura constanta, in care sa va simtiti confortabili.

Curata colonul

Procedura pentru a obtine acest efect deosebit de util sanatatii organismului este urmatoarea: adaugati o ceasca de peroxid de hidrogen la 20 de litri de apa calda, fara sa depasiti cantitatea respectiva, iar cu solutia astfel obtinuta faceti bai de sezut. Pentru clisma, adaugati o lingura de peroxid de hidrogen la un litru de apa distilata.

Dezinfectant

Un coleg de birou tuseste, stranuta si isi sufla nasul, iar tu trebuie sa imparti cu el un calculator sau alt obiect. Scapa de pericolul imbolnavirii curatand acel obiect cu o carpa pe care ai pus niste apa oxigenata. Il vei dezinfecta si nici nu va avea un miros suparator sau evident, asa cum se intampla cu alte produse de curatare.

Albeste dintii

Utilizand peroxid de hidrogen 3% ca apa de gura pentru o anumita perioada, am observat ca dintii mei s-au albit frumos si fara efort. Poti uita de solutiile profesionale de albit dintii.

Curata mucegaiul

Curata cu peroxid atunci cand casa iti devine contaminata biologic datorita invaziei mucegaiului, cum ar fi casele cu igrasie.

Tratament eficient contra algelor din acvariu cu apa oxigenata

Nu credem ca exista acvarist care nu a avut probleme cu algele in acvariul sau. Pe piata exista solutii costisitoare ale caror rezultate, de cele mai multe ori, intarzie sa apara. Una din solutii este apa oxigenata care se gaseste in farmaciile umane.

Tratamentul folosit consta in urmatoarele:

– se opreste filtrarea
– se scoate 50% din apa acvariului
– se pune 1 ml apa oxigenata (concentratie 3%) pentru fiecare litru de apa existenta in acvariu
– se amesteca foarte bine apa in acvariu
– se asteapta 25 – 30 minute
– se umple acvariul cu apa

Un exemplu concret ar fi urmatorul:

Pentru un acvariu de 100 litri net se scot 50 litri si se dozeaza 50 ml apa oxigenata. Asta inseamna 1 ml la 1 litru de apa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box